به گزارش پایگاه خبری بهمئی نیوز؛ جهانگیر آشنا، مسئول انجمن خبرنگاران شهرستان بهمئی به مناسبت فرارسیدن ۱۷ مرداد روز خبرنگار با ارسال یادداشتی به این پایگاه خبری نقش رسانه را در جامعه تشریح کرد.
متن یادداشت جهانگیر آشنا به شرح زیر است.
بِسْمِ اَللّٰهِ اَلرَّحْمٰنِ اَلرَّحِیمِ.
ن وَ اَلْقَلَمِ وَ مٰا یَسْطُرُونَ. مٰا أَنْتَ بِنِعْمَهِ رَبِّکَ بِمَجْنُونٍ، وَ إِنَّ لَکَ لَأَجْراً غَیْرَ مَمْنُونٍ. وَ إِنَّکَ لَعَلىٰ خُلُقٍ عَظِیمٍ.
خداوند سوگند یاد کرد به قلم و به آنچه با قلم مىنویسند. و ظاهر سیاق آیه مطلق قلم و مطلق نوشتهاى است که با قلم مىنویسند که عبارت از مکتوب باشد؛ به علّت آنکه هم خود قلم و هم کتابتى که به واسطۀ قلم متحقّق مىگردد از أعظم نعمتهاى إلهیّهاى است که انسان بدان راه یافته است. که در ضبط و ثبت حوادث غائب از أنظار و معانى و أسرار پنهان و مُختفى در دلها، تالى تِلو کلام است؛ و به واسطۀ قلم است که انسان استحضار مىیابد آنچه را که مرور زمان و یا بُعْد مکان بر روى آن پرده کشیده است.
از آنجایی که رسانه ها نقش بالقوه معناداری در شکل گیری ادراک و افکار افراد و آحاد جامعه بازی می نمایند ، توجه به آن و سـیاستــگذاری در فرآیـــند توســــعه واتخـــاذ استراتـــژی های مناســـب با نگــــرش ۲۰ سالــــه به پیشرفـــت کشــور ، از اهمیـــت اساسی برخوردار است .
رسانه ها ، عامل و سازمان هایی هستند که ارتباطات ، ایده ها و اطلاعات و تصاویر دنیای ما را می سازند . رسانه ها ، تار و پود نمادین زندگی اجتماعی ما را تشکیل می دهند . در دنیای امروزی ،جایگاه رسانـــه ، تنویر افکار عمومی و ایــجاد فضاهای مناسب برای گفتگو و برخورد سالم و سازنده نظرات وچندین نقش اساسی دیگر می باشد .
رسانه ها ، حکم آینه را ندارند ؛ بلکه نقش نورافکن و نقش بالقوه معناداری در شکل گیری ادراک و افــکار بازی می کنــــــنــد . رسانه ها ، تکثیر کنندگان شخصیت متحرک و قالب ذهنی متناسب با آن می باشند
در حالی که شغل خبرنگاری از شغل های سخت و زیان آور بوده و این قشر تلاشگر همواره در معرض آسیب های مختلف ناشی از شغل خطیر خبرنگاری قرار دارند، ولی از حقوق و مزایا در بین اقشار مختلف جامعه بی بهره هستند و انتظار می رود با توجه مسئولان امر به این موضوع مشکلات معیشت زندگی خبرنگاران برطرف شود.
تلاقی فرهنگ ها و پیچیدگی امروزی فرهنگ مانع از ادامه زندگی به سبک سنتی و فرهنگ اصیل بومی شده
انتظار از رسانه ملی بویژه خبرنگاران رسانه ها و اصحاب خبر کمک به توسعه فرهنگی جامعه در این جنگ نابرابر فرهنگی در سطح جهانی است.
متاسفانه در هیچ جای کشور، شاهد برگزاری مراسمی جامع برای روز خبرنگار نبودیم. مثل همیشه مراسم های روتینی برگزار میشود و هدیه هایی هم به خبرنگاران میدهند . سال گذشته حتی برنامه ای که سال های گذشته با حضور رئیس جمهور برای روز خبرنگار برگزار می شد، برپا نشد. اما انتظار هست حداقل نگاه دولت نسبت به خبرنگاران تغییر کند و جنبه های حمایت از این قشر مظلوم مد نظر باشد.
مسئول انجمن خبرنگاران شهرستان بهمئی افزود:هر شغلی در کشورمان، جا و نهادی برای رسیدگی دارد که اگر ظلمی به شاغلان آن شغل بشود، آن نهاد در مقام دفاع بر می آید اما ظاهرا مظلوم ترین قشر این کشور، خبرنگاران هستند. خبرنگاران باید اتفاقات و سخنان مسئولان را منعکس کنند اما متولیان و این مسئولان، کاری برای آن ها نمی کنند.
یادداشت: جهانگیر آشنا


فاضل ریحان نسب
تاریخ : 15 - مرداد - 1404
خبرنگاران مظلوم ترین قشر جامعه هستند
مسئول انجمن خبرنگاران شهرستان بهمئی به مناسبت فرارسیدن ۱۷ مرداد روز خبرنگار با ارسال یادداشتی به این پایگاه خبری نقش رسانه را در جامعه تشریح کرد.
وب سایت